2 stredné repy
1 citrón
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica tahini – sezamové pasty
olivový olej
soľ, korenie
Červené repy olúpeme a pokrájame na menšie kocky. Alobal potrieme olivovým olejom a poukladáme naň repu. Posypeme soľou a ešte pokvapkáme olejom. Zabalíme a pečieme v zapekacej miske alebo remoske 30 – 40 minút (pri 180 stupňoch).
Keď je repa mäkká (prepichneme vidličkou), tak ju vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutú repu premiestnime do misky a pridáme olivový olej, nasekaný cesnak, trochu korenia, tahini pasty a šťavu z citróna a rozmixujeme!
Najlepšie chutí na čerstvom pečive
Mějte tahini vždy po ruce, ať už vás popadne chuť na hummus nebo potřebujete bezva zálivku do zeleninového nebo ovocného salátu.