Hummus z červenej repy

Hummus z červenej repy
Počet porcií: 2 porcie
Doba prípravy: 45 minút
Ingrediencie:

2 stredné repy
1 citrón
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica tahini – sezamové pasty
olivový olej
soľ, korenie

Postup:

Červené repy olúpeme a pokrájame na menšie kocky. Alobal potrieme olivovým olejom a poukladáme naň repu. Posypeme soľou a ešte pokvapkáme olejom. Zabalíme a pečieme v zapekacej miske alebo remoske 30 – 40 minút (pri 180 stupňoch).

Keď je repa mäkká (prepichneme vidličkou), tak ju vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutú repu premiestnime do misky a pridáme olivový olej, nasekaný cesnak, trochu korenia, tahini pasty a šťavu z citróna a rozmixujeme!

Najlepšie chutí na čerstvom pečive

Mějte tahini vždy po ruce, ať už vás popadne chuť na hummus nebo potřebujete bezva zálivku do zeleninového nebo ovocného salátu.

Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty