Hubový závin

Hubový závin
Počet porcií: 2 porcie
Doba prípravy: 20 minút + 20 minút pečenie
Ingrediencie:

1 balíček lístkového cesta

400 g čerstvých húb (lesné huby alebo hliva)
1 väčšia cibuľa
olej na vyprážanie
korenie (hubové korenie, majorán, korenie)
soľ

Postup:

Huby očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Podlejeme ich niekoľkými lyžicami vody a necháme za občasného premiešania dusiť, kým nezmenší objem a nepustí a neodparí väčšinu vody. Na panvici na 3 lyžiciach oleja osmažíme cibuľu dozlatista. Pridáme hubové korenie (z rozomletých sušených húb), necháme rozvoňať a pridáme podusené huby. Päť minút restujeme spoločne a podľa chuti pridáme soľ, korenie, majorán, popr. cesnak.

Listové cesto (ak už nie je pripravené) rozvaľkáme na 3 mm vysoký obdĺžnikový ovál. Huby navrstvíme do strednej časti, okraje cesta preklopíme cez ne a zľahka pritlačíme konce. Potrieme olejeme av rozohriatej rúre pečieme pri 180 stupňoch zhruba 20 minút. Necháme vychladnúť a pokrájame.

Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty