2 veľké cibule
500g lesných húb (alternatívne hliva)
3 strúčiky cesnaku
200g paradajkového pretlaku
korenie: sladká + pálivá paprika, rasca, bobkový list, nové korenie
soľ alebo sypký zeleninový bujón
lahôdkové droždie
Cibuľu pokrájame pozdĺžne na mesiačiky. Na oleji ju osmažíme až za zlatista. Zaprášime lyžičkou sladkej a lyžičkou štipľavej papriky a pol lyžičkou rasce. Pridáme nasekaný cesnak a vzápätí huby pokrájané na menšie kúsky. Podlejeme 100 ml vody a na miernejšom plameni a za občasného miešania necháme dusiť. Ochutíme lyžičkou soli alebo lyžicou sypkého zeleninového bujónu a pridáme 2-3 bobkové listy.
Až huby zmäknú, pridáme paradajkový pretlak a 2 lyžice lahôdkového droždia a dusíme za občasného miešania ďalších 10 minút. Na konci dochutíme soľou, prípadne sójovou omáčkou. Podávame s pokrájanými plátkami čerstvej cibule, so žemľovou knedľou alebo chlebom.