Hrianky s paradajkovým tatarákom

Topinky s raw rajčatovým tatarákem a sezamezánem
Počet porcií: 2-3 porcie
Doba prípravy: 20 minút
Ingrediencie:

tataráček:
50g sušená rajčata
200g čerstvá rajčata
stroužek česneku
koření: bazalka, oregáno

sezamezán:
100g sezamové semínko
30g lahůdkové droždí
sůl
volitelně: 1/2 lžičky prášku ze sušené cibule

Postup:

Hrianky síce nepatria medzi zdravé potraviny, ale občas zostane doma zvyšok starého chleba a človeka chytí večer maškrtná. Raw tataráčik a sezamezán však nutričné ​​hodnoty vylepší priaznivejším smerom.

Tataráčik

Najlepšie v nožovom mixéri rozmixujeme sušené a čerstvé paradajky so strúčikom cesnaku a bylinkami (ideálna je čerstvá bazalka). Vhodnejšie sú suché sušené paradajky, pretože lepšie natiahnu šťavu z čerstvých paradajok a tataráčik bude hustejší. Pridať môžete lyžicu olivového oleja. Práve zmiešaním sušených a čerstvých paradajok môžete vyvážiť ich nevýraznú chuť v zimných mesiacoch. Tataráček môžete inovovať podľa toho, čo máme po ruke – trochu červenej papriky, balíček olív, mrkva a podobne, paradajky by však mali byť dominantné. Najchutnejšie je čerstvo pripravený.

Posypový sezamezán

Ako na to? Sezamové semienko zomelieme alebo zmixujeme v stolnom mixéri na jemnejší prášok, na tri diely pridáme zhruba jeden diel lahôdkového droždia, väčšiu štipku soli a poriadne premiešame. Zvyšok sezamezánu môžeme uchovať v pohári v chladničke a pridať ho do šalátov, cestovín alebo s ním posypať chleba s nátierkou.

Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty