Hrášková krémová polievka

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Zeleninové jedlá
Druh jedla: Polievky
Hrášková krémová polévka
Ingrediencie:

1 cibuľa
balenie mrazeného hrášku (väčšinou 350 – 500g)
300ml zeleninový vývar (alebo zeleninový bujón + horúca voda)
rastlinná smotana (voliteľne)
soľ, korenie

Postup:

Na oleji osmažke nadrobno nakrájanú cibuľu (alternatívne môžete využiť pór). Akonáhle začne zlátnuť, pridajte jedno balenie mrazeného hrášku a zalejte a) zeleninovým vývarom alebo b) horúcou vodou so zeleninovým bujónom tak, aby voda siahala cca 1cm nad hrášok, inak by bola polievka veľmi riedka. Varíme do 10 minút, aby hrášok zostal zelený. Rozmixujeme tyčovým mixérom, krém môžeme zjemniť a dohustiť rastlinnou smotanou a dochutíme soľou a čiernym korením. K polievke si pripravíme domáce krutóny z opečených kociek chleba.

Počet porcií:
3 porcie
Doba prípravy:
25 minút
Tagy:
Hrach
Grizly.sk - potraviny pre zdravú cestu životom Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.