Gratinované zemiaky

Gratinované brambory
Počet porcií: 2 porcie
Doba prípravy: 70 minút
Ingrediencie:

600g škrobnatejších zemiakov (varný typ A alebo AB)
250 ml rastlinnej smotany
rozmarín (lepšie čerstvý, ale môže byť aj sušený)
morská soľ, drvená rasca, čerstvo mleté korenie

Postup:

Zemiaky oškrabeme a nakrájame na tenké plátky (cca 2 milimetre). Vložíme ich do misky na pečenie, štedro osolíme a okoreníme, dôkladne všetko premiešame, posypeme rozmarínom a zalejeme rastlinnou smotanou. Misku priklopíme vekom alebo alobalom a pečieme v predhriatej rúre pri 150 ° C polhodinu. Potom odstránime veko či alobal a necháme piecť ďalšiu polhodinu. Gratinované zemiaky podávame ako prílohu k pečenému seitanu či tempehu, ale svojou výdatnosťou zasýtia aj ako hlavné jedlo.

remoska-banner.png

V remoske pripravíte zapečené cestoviny či staročeského kubu, upečiete seitan, žemľovku aj chlieb. Má 6x menšiu spotrebu ako rúra a môžete si ju vziať aj na chatu. Do konca roku 2021 môžete pri objednávke v eshope Remosky využiť kód REMOSKAAFFIAL a získať 10% zľavu na všetky produkty. Chcem vedieť viac

Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty