2 hrnčeky adzuki fazule (uvariť)
2 lyžice vanilkovej Hrašky rozmiešané v 6 lyžiciach vody
1 a 1/2 hrnčeka hladkej celozrnnej múky
1/2 hrnčeka kakaa
1/2 hrnčeka cukru
2/3 hrnčeka rastlinného mlieka
1/3 hrnčeka oleja
1 prášok do pečiva bez fosfátov
100 g horkej čokolády
Ideálne deň vopred si namočte fazuľu. Po zhruba 8 hodinách vodu zlejte a uvarte v novej vode domäkka. Pre lepšiu stráviteľnosť odporúčam variť s kúskom riasy Kombu alebo 1/4 lyžičkou jedlej sódy.
Fazuľu po uvarení zlejte a nechajte úplne vychladnúť. Do mixéra dajte fazuľu, Hrašku, olej, rastlinné mlieko a rozmixujte na kašu.
V mise premiešajte kakao, sušenú trstinovú šťavu, múku, prášok do pečiva a nasekanú čokoládu. Primiešajte rozmixovanú zmes, dôkladne premiešajte a nalejte do vymasteného a múkou vysypaného plechu (20 x 40 cm). Pečte pri 170 ° C v predhriatej rúre zhruba 35 – 40 minút.
Tip: Brownies môžete vylepšiť čokoládovou polevou. Servírovať môžete s lyžicou kokosovej kyslej smotany, ktorá krásne stlmí sladkosť múčnika.
Dobrú chuť!