Dusená mrkva so seitanom

Dusená mrkva so seitanom
Počet porcií: 4 porcie
Doba prípravy: 40 minút
Ingrediencie:

1 balenie seitanu special
5 veľkých mrkví
1 cibuľa
repkový olej
korenie – soľ, korenie, rasca celá, sójová omáčka
zemiaky

Postup:
  1. Deň vopred si naložíme seitan – rozkrájame ho na väčšie kúsky, dáme do zatvárateľnej krabičky spolu s trochou oleja, jednou až dvoma lyžicami sójovej omáčky, jednou menšou cibuľou nakrájanou nadrobno. Osolíme, okoreníme a premiešame. Zavrieme a vložíme do chladničky.
  2. Druhý deň naložený seitan vložíme na rozpálený olej (hrniec alebo hlboká panvica) a päť minút “mäso” opekáme.
  3. Pridáme na polkolieska nakrájanú očistenú mrkvu, spoločne restujeme približne 10 minút (kým mrkvička nezíska krásny zlatistý nádych). Potom podlejeme hrnčekom vody, priklopíme pokrievkou a na miernom ohni dusíme 20 minút. V priebehu skontrolujeme a podlejeme vodou.
  4. Medzitým si pripravíme prílohu – olúpané zemiaky rozkrájame na štvrtky, zalejeme studenou vodou. Pridáme lyžičku soli a štvrť lyžičky celej rasce. Varíme do zmäknutia zemiakov (cca 15 minút, záleží na veľkosti). Vodu zlejeme.
  5. Naberačkou odoberieme časť mrkvy so seitanom, stranou ponorným mixérom rozmixujeme dohladka a vrátime späť do hrnca. Premiešame. Tým sa nám zmes krásne zahustí. Dosolíme a okoreníme podľa chuti.
  6. Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť! 🙂
Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty