2 hrnčeky hladkej múky
pol hrnčeka vlažnej vody
3 polievkové lyžice oleja
1 čajová lyžička soli
Kupované tortilly sú samé éčko a nie vždy vegán košer, tak prečo si doma nevyrobiť čerstvé za pár korún? Ingrediencie máte určite doma.
Do väčšej misky nasypeme múku, osolíme. Pridáme olej a pricestujeme vodu. Vypracovávame cesto tak dlho, aby prestalo lepiť. Potom ho rozdelíme na zhruba 10 malých bochníkov, ktoré jeden po druhom vyvalíme na pomúčenú dosku na čo najtenšiu placku. Pečieme krátko na suchej rozpálenej panvici z oboch strán.
Ako ich potom využiť? Zabaliť do nich môžeme rôzne mexické strukovinové zmesi, gyros z tempehu, opečené údené tofu so zeleninovým šalátom a jogurtovou omáčkou, servíruje sa v nich napríklad aj falafel.
Tortilly sú šikovné aj na cesty alebo výlet. Ak máte väčšiu podlhovasté plastovú škatuľu, tak ušetríte aj zbytočný jednorazový obal. Stačí sa vziať do ruky a zjesť, pokojne aj za chôdze.