120 g cícerovej múky
250 ml vody
1/2 lyžičky čiernej soli
korenie, voliteľne prášok zo sušenej cibule
Nejete z nejakého dôvodu vajcia a chýba vám omeleta? Vyskúšajte túto z cícerovej múky dochutenej čiernou soľou Kala Namak a už nebudete chcieť inú. V mise zmiešajte cícerovú múku, čiernu soľ, korenie, popr. ďalšie korenie. Pomocou metličky zamiešajte do sypkých ingrediencií vodu a rozmiešajte na hladkú kašu bez hrudiek.
Na nepriľnavú panvicu nakvapkajte trochu oleja a otáčaním ho rozprestrite po celej ploche. Nalejte pripravené cesto a opekajte asi 3-4 minúty, až pôjde omeleta otočiť. Potom ju opečte z druhej strany opäť cca 2 minúty. Rôzne obmeny môžete vytvoriť tak, že na oleji necháte osmahnúť napr. šampiňóny, mesiačiky cibule, údené tofu, pokrájané na menšie kúsky a opečené do chrumkava, hrášok a podobne.