Cícerová nutella

Cícerová nutella
Počet porcií: 4 porcie
Doba prípravy: 20 minút
Ingrediencie:

1/2 hrnčeka opražených lieskových orechov
1 hrnček uvarenej cíceru
2 lyžice arašidového masla (alebo iného orechového masla či mletých orieškov)
2 lyžice kakaa (prípadne karobu)
sladidlo podľa chuti (vykôstkované datle, rastlinný sirup, popr. med)

Postup:

Lieskové orechy zľahka opražíme na panvici. Môžeme použiť aj suché, ale opražené majú výraznejšiu chuť. Po opražení ich vložíme do mixéra a rozmixujeme na sucho na hrubšiu múku. Pridáme ostatné ingrediencie a rozmixujeme do hladka. Orechy rýchlo natiahnu prebytočnú vlhkosť, pokiaľ chcete ušetriť mixér a mať “nutellu” tekutejší, môžete pridať pár lyžíc vývaru z cícera alebo z namočených datlí. V chladničke vydrží 3 – 4 dni.

Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty