Ingrediencie:
Cesto
400g hladkej múky
štipka soli
1 balíček sušeného droždia (7g)
200ml vlažnej vody
Náplň
100ml sójovej smotany
1 balíček marinovaného tofu
3 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
6 sušených paradajok
soľ, korenie, petržlenová vňať
1 lyžica lahôdkového droždia
Postup:
- Do misy nasypeme hladkú múku, sušené droždie, štipku soli a nalejeme vlažnú vodu. Zmiešame a zapracujeme do hladkého cesta. Misu prikryjeme utierkou a necháme v teple kysnúť hodinu.
- Cesto presunieme na plech vyložený papierom na pečenie. Môžeme použiť klasický štvorcový alebo obdĺžnikový plech alebo formu na koláč (formu vymastíme a vysypeme múkou).
- Nalijeme smotanu a rozmažeme mašlovačkou po celej ploche. Rozprestrieme tofu nakrájané na tenké plátky, zasypeme nakrájanými sušenými paradajkami a cesnakom nakrájaným na malé kúsky. Na koniec zasypeme cibuľou nakrájanou na polkolieska.
- Osolíme, okoreníme a posypeme lahôdkovým droždím.
- V predhriatej rúre pečieme 15 – 20 minút (do zozlatnutia okrajov koláča)
- Po upečení posypeme čerstvou alebo sušenou petržlenovou vňaťou.
Ak vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku, zasypeme troškou hladkej múky a znovu prepracujeme. Valčekom vyvaľkáme na tenký plát. Zapneme si rúru na 220 stupňov.
Tip
Predtým než dáte koláč piecť, potrite mašlovačkou okraje koláča olivovým olejom.
Počet porcií:
8 dielovDoba prípravy:
40min (+ hodina na kysnutie cesta)