3 väčšie zemiaky
6 strúčikov cesnaku
pol hrnčeka ovsených vločiek
soľ
rasca
nové korenie
majorán
lahôdkové droždie
Sýtu, hustú aj keď nie práve čistokrvnú cesnačku uvaríme takto: zemiaky oškrabeme a pokrájame na malé kocky a necháme variť s rascou a novým korením v litri vody. Akonáhle začnú zemiaky mäknúť, pridáme do polievky ovsené vločky, ktoré polievku zahustí a pretlačený, rozotrený alebo najemno nastrúhaný cesnak. Necháme chvíľku povariť spoločne, aby pustil chuť, ale príliš neprišiel o svoju liečivú silu. A ak chcete naozaj hutnú polievku, pridajte ešte polievkovú lyžicu vločiek lahôdkové droždie, ktoré natiahne vodu a dofarbí paletu chutí. Najlepšie až pri servírovaní na tanier posypeme majoránom.