údený tempeh
bulgur (100g)
väčšia cibuľa
hliva ustricová (300g), ale aj iné huby, napr. shitake
olej na vyprážanie
hubové korenie (usušené a pomleté huby)
korenie
Bulgur zalejeme vriacou vodou v pomere 1:2 (bulgur/voda), krátko povaríme, odstavíme a zabalíme do utierky a necháme ho vstrebať všetku vodu.
V hlbokej panvici alebo v hrnci necháme restovať na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájaný tempeh a prúžky nakrájanú hlivu. Chvíľu spoločne orestujeme, potom pridáme čajovú lyžičku hubového korenia a štipku korenia, podlejeme trochou horúcej vody, prichutíme trochou sójovej omáčky a spoločne krátko podusíme.
Nakoniec pridáme bulgur a za občasného miešania počkáme, kým nenasaje všetok vývar.