Batátové hranolky

Batátové hranolky
Počet porcií: 2 porcie
Doba prípravy: 45 minút
Ingrediencie:

2-4 batáty podľa veľkosti
2 lyžice olivového oleja
1/2 lyžičky soli

Postup:

Batátové hranolky sú skvelé len tak ako slané maškrtenie, ale výborné sú aj ako príloha k hummusu a rôznym dipom.

Očistené a oškrabané batáty nakrájame ostrým nožom na tenké plátky az tých potom vytvoríme hranolky. Na dosiahnutie chrumkavých a prepečených hranoliek je lepšie vytvoriť skôr tenšie kúsky.

Vzniknuté hranolky presunieme na plech vyložený papierom na pečenie, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame. Následne hranolky po plechu rovnomerne rozprestrieme a pečieme pri 200 ° C cca 30 minút.

Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty