väčší baklažán
1 lyžica curry pasty (červené alebo zelené)
1 lyžica trstinového cukru
plechovka kokosového mlieka
batát, príp. rôzne farebné papriky
šťava z limetky
pol hrnčeka arašidov
Baklažán nakrájajte na cca centimetrové plátky, posoľte a nechajte vypotiť. Potom ho nakrájajte na menšie kocky. Na panvici rozpustite lyžicu kokosového oleja a až sa rozohrejete, pridajte lyžicu trstinového cukru a nechajte ľahko skaramelizovať.
Pridajte lyžicu curry pasty, nechajte rozvoňať, zasypte kockami baklažánu a zalejte plechovkou kokosového mlieka. Nechajte cca 5 minút dusiť, potom pridajte na kocky pokrájaný batát (zmäkne rýchlejšie ako baklažán) a duste, kým oboje nezmäkne. Nakoniec pomaly pridajte šťavu z limetky (a ochutnávajte, aby omáčka zostala len ľahko kyselkavá) a na úplný záver trochu čerstvej vňate z koriandra.
Stiahnite z ohňa a na druhej panvici na rozpálenej platničke 2-3 minúty orestujte arašidy s trochou oleja. Pridajte ich do omáčky a môžete servírovať. Vhodná príloha je jazmínová ryža.