Články

čierna šošovica

Čierna šošovica

09. 01. 2023   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Čierna šošovka alebo beluga patrí ich medzi šošovkami tou úplne najmenšou. Jej drobná veľkosť ju priamo predurčuje na pridávanie do rôznych jedál, či už sú to zeleninové šaláty aj rôzne druhy polievok. Pripraviť ju ale môžete aj na kyslo alebo ju rozmixovať do nátierky.

Kešu orechy

Kešu ořechy

08. 12. 2022   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Kešu orechy sú skvelou surovinou pre rastlinnú kuchyňu. Pripravíte z nich lahodnú smotanu, krém na torty, orieškové maslo, pevnejšie aj mazacie “syry”. Skutočnou lahôdkou je potom kešu maslo.

Lískové ořechy

Lieskové orechy

26. 11. 2022   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Lieskové orechy patria k najsladším orieškom vôbec, preto sú často zastúpené v sladkom pečive alebo sa z nich vyrába sladký krém. Z lieskových orieškov sa tiež vyrába nápoj, ktorý sa hodí napr. na prípravu müsli alebo kaší.

Sušená rajčata

12 potravín, ktoré mi doma nesmú chýbať

23. 11. 2022   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: V kuchyni

Ktoré potraviny a suroviny patria medzi favoritov mojich kuchárskych zásob? Dopustiť nedám napríklad na sušené paradajky, huby shitake, semienka a zrniečka na klíčenie. Z dochucovadiel potom sójové omáčky Shoyu a Tamari alebo lahôdkové droždie.

Datle

Datle

15. 11. 2022   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Datle sú skvelým zdrojom glokózy a sušené sú univerzálnym spojivom a sladidlom, či už ide o korpusy raw tort, tyčiniek alebo ďalších nepečených cukroviniek.