Vegánske zmrzliny

Vegánské zmrzliny
12. 06. 2023   Lenka Špaček   V kuchyni

Myslíte si, že s vegánstvom prídete o zmrzliny? Ale kdeže. Prezradíme vám, kde kúpiť rastlinné verzie v obchodoch. A predovšetkým, ako si pripraviť ovocné sorbety aj vegánske zmrzliny doma z mrazeného ovocia, rastlinných mliek či orieškových masiel.

Medvedí cesnak

Medvědí česnek
20. 03. 2023   Pavel Ovesný   Potraviny

Široké aromatické listy medvedieho cesnaku oživia polievky, hodia sa na prípravu päsť do cestovín a na posypanie nátierok alebo do špenátu. Pôsobí aj ako prírodné antibiotikum a pripisuje sa mu pozitívny vplyv na celý rad ťažkostí.

Rastlinná strava

06. 03. 2023   Pavel Ovesný   Výživa

Rastlinná strava môže byť veľmi pestrá a chutná dokáže dodať telu dostatok živín, vrátane bielkovín. Prináša celý rad zdravotných benefitov pre ľudské telo, ale aj planétu alebo zvieratá.

Zimná zelenina nie sú len zemiaky a mrkva

Zimná zelenina
30. 01. 2023   Lenka Špaček   V kuchyni

Supermarkety sú plné exotického ovocia a zeleniny z dovozu, ale pritom existuje množstvo lokálnych druhov so širokými možnosťami využitia aj radom zdravotných benefitov. Prečítajte si tipy a triky, ako môžete zimnú zeleninu upiecť, uvariť, podusiť alebo skvasiť.

Arašídy

Arašídy či také burské oříšky
23. 01. 2023   Pavel Ovesný   Potraviny

Arašidy sú považované za orechy, ale z botanického hľadiska sa jedná o strukovinu. Môžu sa pochváliť 25% bielkovín a zastúpením radu minerálov. Orestované arašidy sa hodia do kaše a müsli, populárne sú aj v kung-pau alebo pad thai.