Spodná časť
80 g rozpustenej kvalitnej čokolády
120 g tekvicového pyré
40 g kokosového cukru
20 ml oleja
80 g hladkej špaldovej múky (môžete použiť bezlepkový variant)
30 g kakaa
½ polievkové lyžice škrobu
¼ čajovej lyžičky jedlej sódy
Vrchná časť
120 g tekvicového pyré
1 lyžica škrobu
50 ml mandľového mlieka
30 g kokosového cukru
¼ čajovej lyžičky škorice
¼ čajovej lyžičky mletého zázvoru
Začnete tým, že si uvaríte tekvicu, ktorú rozmixujete na tekvicové pyré. Akonáhle budete mať pyré hotové, zapnite rúru na 180 °C.
V prvom rade pripravte spodnú vrstvu. Rozpustite čokoládu, ktorú zmiešajte s rozmixovanou tekvicou, olejom a kokosovým cukrom. Dôkladne premiešajte a pridajte zvyšné ingrediencie.
Obdobným spôsobom jednoducho zmiešajte suroviny na vrchnú časť.
Navrstvite obe časti a pečte v malých porcelánových mištičkách s priemerom 6,5 cm. Na túto veľkosť zmes vystačí na 5 tort.
Pokiaľ chcete vytvoriť veľkú tortu alebo piecť vo väčšej nádobe, do oboch vrstiev použite dvojnásobné množstvo surovín a do oboch vrstiev pridajte ešte lyžicu škrobu.
Pri teplote 180 °C pečte asi 25 minút, v prípade veľkej torty asi 40 minút.