Pohánkový prejt

Recept pridal/a: Alena Teclová
Kuchyňa: Česká kuchyňa
Druh jedla: Hlavné chody
Pohánkový prejt
Ingrediencie:

150 g pohánky
150 g jačmenných krúp
100 g červených fazule
stredná cibuľa
5 strúčikov cesnaku
majorán
olej
tamari (sójová omáčka)
soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Fazuľu nechajte namočenú cez noc. Ráno rovnako namočte krúpy a pohánku. Potom jednotlivé suroviny uvarte. Ideálne každú zvlášť, aby si zachovali ideálnu konzistenciu.

Medzitým si na oleji opražte cibuľu. Akonáhle budete mať strukoviny a obilniny uvarené, zmiešajte s cibuľou. Fazuľu môžete čiastočne roztlačiť.

Do zmesi pridajte prelisovaný cesnak, majorán, aspoň 5 polievkových lyžíc oleja, tamari podľa chuti (pridávam približne 3 polievkové lyžice), soľ a korenie podľa chuti.

Vložte do vymastenej zapekacej misy a pečte pri teplote 220 °C približne 40 minút.

Pohánkový prejsť chutí najlepšie s kapustou alebo rýchlo kvasenou zeleninou.

Počet porcií:
4 porcie
Doba prípravy:
50 minút + doba varenia fazule a obilnín
Tagy:
Pohánka
Grizly.sk - potraviny pre zdravú cestu životom Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.