150 g pohánky
150 g jačmenných krúp
100 g červených fazule
stredná cibuľa
5 strúčikov cesnaku
majorán
olej
tamari (sójová omáčka)
soľ a korenie podľa chuti
Fazuľu nechajte namočenú cez noc. Ráno rovnako namočte krúpy a pohánku. Potom jednotlivé suroviny uvarte. Ideálne každú zvlášť, aby si zachovali ideálnu konzistenciu.
Medzitým si na oleji opražte cibuľu. Akonáhle budete mať strukoviny a obilniny uvarené, zmiešajte s cibuľou. Fazuľu môžete čiastočne roztlačiť.
Do zmesi pridajte prelisovaný cesnak, majorán, aspoň 5 polievkových lyžíc oleja, tamari podľa chuti (pridávam približne 3 polievkové lyžice), soľ a korenie podľa chuti.
Vložte do vymastenej zapekacej misy a pečte pri teplote 220 °C približne 40 minút.
Pohánkový prejsť chutí najlepšie s kapustou alebo rýchlo kvasenou zeleninou.