Fazuľové karí s baklažánom

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Fazuľové karí s baklažánom
Ingrediencie:

1 hrnček uvarených bielych fazulí
400 g lúpaných paradajok
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 malý baklažán
1 lyžička rímskej rasce
1 lyžička garam masala
pol plechovky kokosového mlieka
limetková šťava
čerstvý koriander

Postup:

Cibuľu pokrájajte na drobno a na panvici ju na repkovom oleji pomaly smažte. Už do horúceho oleja pridajte lyžičku rímskej rasce. Akonáhle začne cibuľa zlátnuť, pridajte na sekaný cesnak a krátko spoločne orestujte. Pridajte lyžičku korenia garam masala, krátko nechajte rozvoňať. Pridajte lúpané a na menšie kúsky pokrájané paradajky, na menšie kocky pokrájaný baklažán a nechajte dusiť, kým baklažán nezmäkne a z paradajok sa odparí časť vody.

Prilejte kokosové mlieko, pridajte vopred uvarené biele fazule (môžu byť aj z plechovky), osoľte, premiešajte a nechajte asi 10–15 minút omáčku zredukovať na hustejšiu konzistenciu. Dochuťte soľou, limetkovou štávou a na koniec pridajte nasekanú vňať čerstvého koriandra. Podávajte s ryžou.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
30 minút
Grizly.sk - potraviny pre zdravú cestu životom Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.