1 hrnček sucheého cíceru (namočiť + uvariť) alebo 2 hrnčeky uvareného
1 lyžica sezamového oleja
pikantné korenie, napr. grilovacie korenie, zmes chilli con carne, paprika + chilli
soľ
Cícer je dosť náročný na čas prípravy – namáčanie zaberie 12 hodín a varenie ďalšiu hodinu a pol. Na toto maškrtenie tak skôr využijete nevyužitý zvyšok cíceru z iného varenia alebo si ho rovno uvarte viac aj pre ďalšie jedlá.
Uvarený a odkvapkaný cícer v miske hojne posypeme korením, premiešame a pridáme olej. Na plech vložíme papier na pečenie a naň rozprestrieme do tenkej vrstvy cícer. Pečieme ho v predhriatej rúre na 180 ° C za občasného miešania cca 45 minút. Cícer by mal byť na povrchu chrumkavý, ale vo vnútri mäkký.
Výborný je ešte teplý ako pochúťka k dobrému filmu. Tiež sa hodí s pečivom a zeleninou ako hlavné jedlo. V uzavretej miske v chladničke vydrží 5 – 7 dní, môžete si ho tak pripraviť do zásoby a využívať všade, kde sa hodí – napríklad do zeleninových šalátov alebo polievok.