1 hrnček lepivého druhu ryže
2,5 hrnčeka vody
škorica podľa chuti
30 g hrozienok
100 g sušených marhúľ
sladidlo podľa chuti
hrsť lieskových orechov
2 jablká
Nesírené sušené marhule pokrájame na štvrťky a spoločne s hrozienkami ich namočíme do pohára plného vody (tzv. sedmičky). Ideálne ich tak necháme napučať cez noc.
Voda vďaka tomu zosladne a nie je potom nutné používať toľko sladidla. Ryžu prepláchneme, pridáme zliatu vodu z namočeného ovocia, pridáme štipku škorice a všetko uvaríme do mäkka. Ryža bude ľahko krémovitá.
Do nej potom zamiešame namočené hrozienka a slivky a prípadne ešte dosladíme. Všetko riadne premiešame a navrstvíme do vopred pripravenej sklenenej zapekacej misy alebo do remosky. Hore nastrúhame dve jablká a posypeme nasekanými orechmi.
Pečieme na 180 ° C približne 30 minút.