1 kg zemiakov
celá menšia alebo pol stredne veľké tekvica hokkaidó
200 ml rastlinného jogurtu
1 veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2cm kúsok zázvoru
korenie: rímska rasca, sypké indické korenie (garam masala, kari…)
50g arašidy na porciu
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na menšie kocky (cca o hrane 2cm), osolíme, okmínujeme a varíme, kým nezačnú mäknúť (ale musia zostať pevné). Na kvalitnom oleji vyprážame nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista, rímsku rascu pridáme hneď súbežne s cibuľou. Až začne zlátnuť, pridáme tekvicu hokkaidó pokrájanú na malé kúsky (približne rovnakej veľkosti ako zemiaky), osolíme a reštujem za pravidelného miešania niekoľko minút, kým hokkaidó nezačne mäknúť.
Pristrúhame očistený zázvor, cesnak, zamiešame a na záver zaprášime indickým korením (garam masala, karí…). Podlejeme horúcou vodou, dusíme zhruba 5 minút, pridáme zemiaky. Všetko zalejeme kelímkom rastlinného jogurtu a miešame, kým nebudú zemiaky a hokkaidó mäkké.
Na vedľajšej panvici orestujeme na lyžici oleja arašidy a strážime, aby sa nepripálili. Sabdží môžeme ísť samostatne, posypané orestovanými arašidmi a s čerstvou zeleninou alebo s prílohovou ryžou (basmati, jazmínová).