1 veľká cibuľa
400g lesných húb
300g seitanu natural
hubové korenie
200 ml horúcej vody
200ml rastlinnej smotany
1 lyžica lahôdkového droždia
Seitan natural pokrájame na menšie kocky a marinujeme ich v zmesi oleja, sójovej omáčky a mletého korenia ideálne cez noc (najmenej pol hodiny).
Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme v hrnci či hlbokej panvici, kým nezačne zlátnuť. Cibuľu zasypeme lyžičkou hubového korenia (z mletých húb), premiešame a pridáme seitan (bez marinády) a chvíľu ho restujeme. Pridáme pokrájané huby a necháme ich za občasného premiešania vydusiť, kým nepustia väčšinu vody.
Potom všetko zalejeme hrnčekom horúcej vody, môžeme tiež pridať zvyšok marinády. Dusíme 10 minút, aby sa prepojili chute. Na záver prilejeme rastlinnú smotanu a pridáme lyžicu lahôdkového droždia. Za stáleho miešania necháme ďalších 5 minút prevariť a zhustnúť. Podávame so žemľovou knedľou.