Ingrediencie:
600g škrobnatejších zemiakov (varný typ A alebo AB)
250 ml rastlinnej smotany
rozmarín (lepšie čerstvý, ale môže byť aj sušený)
morská soľ, drvená rasca, čerstvo mleté korenie
Postup:
Zemiaky oškrabeme a nakrájame na tenké plátky (cca 2 milimetre). Vložíme ich do misky na pečenie, štedro osolíme a okoreníme, dôkladne všetko premiešame, posypeme rozmarínom a zalejeme rastlinnou smotanou. Misku priklopíme vekom alebo alobalom a pečieme v predhriatej rúre pri 150 ° C polhodinu. Potom odstránime veko či alobal a necháme piecť ďalšiu polhodinu. Gratinované zemiaky podávame ako prílohu k pečenému seitanu či tempehu, ale svojou výdatnosťou zasýtia aj ako hlavné jedlo.
Počet porcií:
2 porcieDoba prípravy:
70 minút