1 menšia tekvica
250g suché červené šošovice
1 cibuľa
olej na vyprážanie
korenie: garam masala, soľ
Na repkovom oleji som smažil nadrobno nakrájanú cibuľku, zatiaľ čo som bokom očistil tekvicu a pokrájal ju na menšie kúsky. Akonáhle cibuľa začala skĺbať, pridal som na olej tekvicu a občas premiešal, kým cibuľa nezezlátla. Prisypal som lyžičku garam masala (môžete použiť aj chuťovo podobné karí), nechal som rozvoňať a zalial vriacou vodou.
Pridal som červenú šošovicu (pomer šošovice ku vode je zhruba 1:3), osolil. Akonáhle začala šošovica nadobúdať, bolo treba ju pravidelne tu a tam zamiešať, aby sa dháľ nepripaľoval. Zhruba po polhodine sa šošovica rozpadla hustú kašu. Ideálna príloha je ryža, ja som si v tomto prípade pripravil oblohu zo zeleniny a klíčkov.