150 g bulguru
4 paradajky
1 šalátová uhorka
100 g olív
1 stonku mäty
panenský olivový olej
soľ, korenie
Tabouleh (alebo tiež tabbouleh, tabulé) je preslávený bulgurový šalát s bylinkami, pôvodom z krajín obklopujúcich východné brehy Stredozemného mora. Ako hlavné jedlo ho oceníte predovšetkým v horúcich letných dňoch.
Bulgur uvaríme vo vriacej vode do mäkka (na 1 hrnček bulgur dáme 2 hrnčeky vody). Akonáhle má správnu konzistenciu, stiahneme ich z ohňa a prepláchneme studenou vodou.
Paradajky, uhorky, olivy pokrájame na malinké kúsky, mätu nasekáme av miske všetko premiešame s bulgurom. Osolíme, okoreníme a omastíme olivovým olejom (nešetríme). Necháme v chladničke vychladiť.