Ingrediencie:
100g suchej pohánky
veľký zemiak (uvarený, nastrúhaný)
2 lyžice ľanového semienka
solamyl rozmiešaný v zeleninovom vývare
kukuričná strúhanka
osmažená cibuľa
cesnak,
čierna soľ, korenie, majorán
sladká a údená paprika
Postup:
Pohánku uvaríme, nastrúhame do nej jeden veľký uvarený zemiak. Pridáme napučané ľanové semienko, solamyl rozmiešaný v zeleninovom vývare, kukuričnú strúhanku, osmaženú cibuľu a korenie (cesnak, soľ, korenie, majorán, sladká a údená paprika). Zo zmesi vytvarujte bochníky a pečte 3/4 hodiny na 200 stupňov. Počas pečenia potierajte silným zeleninovým vývarom s kvapkou olivového oleja.
Počet porcií:
2 porcieDoba prípravy:
80 minútTagy:
Pohánka