Ingrediencie:
100 g ražnej múky
50 g celozrnnej pšeničnej múky
250 g polohrubej múky
2 lyžice Vajahitu
½ kocky droždie
50 g hnedého cukru
štipka soli
130 ml ryžového nápoja
30 g margarínu
práškový cukor na posypanie
Postup:
Necháme vzísť kvások z trochy vlažného ryžového nápoja, droždia, cukru a múky. Potom uhnite cesto, necháme v teple kysnúť, počas kysnutia raz premiešame.
Z vykysnutého cesta tvoríme buchty plnené lekvárom, ktoré skladáme tesne vedľa seba na plech alebo pekáč vyložený papierom na pečenie. Predhrejeme si rúru na 180 ° C a pečieme ich dozlatista, asi 30 minút.
Po upečení potrieme ešte teplé margarínom alebo olejom a posypeme práškovým cukrom alebo Glukopurom.
Počet porcií:
4 - 6 porciíDoba prípravy:
90 minútTagy: