Cesto:
200 g ryžovej múky
150 g tapiokového škrobu alebo múky
10 lyžíc hnedého cukru
lyžička jedlej sódy
5 lyžíc kakaa alebo karobu (ja dala karob)
2 hrnčeky vlažnej vody (malé)
2 hrnčeky oleja
Poleva1:
vanilkový puding
ryžové mlieko
cukor
ovocie
Poleva2:
agar
cukor
Ingrediencie na cesto zmiešame, nalejeme do vymasteného pekáča a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov na 20 minút. Keď korpus vychladne, tak uvaríme puding podľa návodu, ktorý môžeme zahustiť trochou agaru. Nalejeme puding na koláč a nahádžeme ovocie, ktoré máme (marhule, ríbezle, maliny, čerešne).
Počkáme až puding schladne. Pripravíme si agar podľa návodu a opatrne polejeme pudingovú vrstvu. Koláč nie je úplne jednoduchý na prípravu, ale je úplne vynikajúci! Ide o poupravený recept od Kuchárky zo Svätojánu.