balenie sójových plátkov (cca 50g na 1 porciu)
2 lyžice olivového oleja
2 lyžice sójovej omáčky
5 strúčikov cesnaku
menšia cibuľa
1 lyžička curry pasty
pár kvapiek citrónovej šťavy
(voliteľne) solamyl
Sójové plátky povaríme v riadne okorenom náleve zhruba pol hodiny, potom ich necháme odkvapkať a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Medzitým si pripravíme marinádu, ktorú je možné rôzne obmieňať, ja som tentoraz zmiešal olivový olej, tamari omáčku, cesnak pretlačený (alebo nastrúhaný na jemnom sitku), nadrobno nakrájanú cibuľu, curry pastu a pridal trochu vývaru z varenia. Marinujeme najlepšie cez noc. Po namočení plátkov som pridal ešte zemiakový škrob, aby marináda zhustla a pri vyprážaní urobila kôrku (namiesto panvice samozrejme môžeme použiť gril). Podávame so zemiakmi, sojanézou a zeleninovou oblohou.