Hubové pšenoto

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Hubové pšenoto
Ingrediencie:

200g pšena
veľká cibuľa
huby (lesné, hliva, ale využiť sa dajú aj chuťové menej výrazné šampiňóny)
cuketa

Postup:

Pšeno niekoľkokrát sparíme horúcou vodou, aby sa zbavili horkosti a varíme do polomäkka. Nadrobno nakrájanú cibuľku speníme v hlbokej panvici na oleji, pridáme na kocky nakrájanú cuketu, krátko orestujeme. Zasypeme na menšie plátky nakrájanými hubami a necháme vydusiť väčšinu vody. Pšeno scedíme, pridáme k hubám a krátko dusíme spoločne, aby sa chute oboch spojili. Na tanieri podávame s uhorkom alebo zeleninovou oblohou, môžeme posypať vegánskym syrom alebo tofu.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
30 minút
Grizly.sk - potraviny pre zdravú cestu životom Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.