300g guľatozrnnej ryže
1 väčšia cibuľa
400g hlivy ustricovej
pol menšie cukety
hubové korenie (usušené a pomleté huby), korenie
olej na vyprážanie
Guľatozrnú ryžu prepláchneme a dáme variť s jeden a pol násobkom vody a väčšou štipkou soli. Varíme pod pokrievkou do polotvrda.
V hlbokej panvici alebo v hrnci necháme restovať na drobno nakrájanú cibuľu. Akonáhle zozlatne, pridáme na malé kocky pokrájanú cuketu a krátko ju spoločne orestujeme. Potom pridáme malú lyžičku hubového korenia, mletej rasce a štipku korenia a pridáme na rezančeky pokrájanú hlivu. Chvíľu zmes podusíme, kým hliva nepustí šťavu, podlejeme cca 1 dl horúcej vody, prichutíme soľou alebo sypkým zeleninovým bujónom.
Pridáme ryžu a za občasného miešania necháme spojiť huby s ryžou, kým sa nevstrebe zvyšok vývaru.